?

Log in

No account? Create an account

September 2010

S M T W T F S
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  

Syndicate

RSS Atom
Powered by LiveJournal.com

Previous 20 | Next 20

Jul. 9th, 2010

Turkiška jogurtinė sriuba su avinžirniais ir vištiena


Reikės:
1 puodelio vandens
1/2 puodelio basmati ryžių
4 puodelių vištienos sultinio (aš kaip visad pyliau vandenį)
500 gr vištų šlaunelių be odos ir be kaulų, supjaustytų gabalėliais
1 puodelio turkiško jogurto
1 kiaušinio trynio
2 šaukštų miltų
425 gr skardinės avinžirnių
druskos ir pipirų pagal skonį
2 šaukštų sviesto
2 išspaustų skiltelių česnako
2 šaukštelių saldžiosios paprikos miltelių
1/8 šaukštelio kajeno pipirų
paserviravimui - mėtos lapelių, citrinos skiltelių

Puodelyje vandens (man reikėjo truputį daugiau) išvirti ryžius. Sultinyje ar vandenyje išvirti vištieną. Kai vištiena išverda, išimti iš nuoviro ir atidėti į šalį. Dubenyje išplakti jogurtą su kiaušinio tryniu ir miltais, įmaišyti į vištienos nuovirą ir virti ant silpnos ugnies. Įmaišyti ryžius, vištieną ir avinžirnius, pagal skonį įberti druskos ir pipirų.
Nedideliame prikaistuvyje ištirpinti sviestą, suberti ir trumpai pakepinti prieskonius.
Pilti sriubą į lėkštę, ant viršaus užpilti prieskonių tyrės ir patiekti.
Skanaus! :)

Jul. 8th, 2010

Orkaitėje kepta kvapni skumbrė


Labai skanu. Net tokiai žuvies nemėgėjai kaip aš :)
Reikės:
600 gr šviežios skumbrės
2 šaukštų sauso šerio
2 šaukštų sojos padažo
2 cukraus pudros
šaukšto ryžių acto
šaukšto raudonos miso pastos
aitriosios paprikos miltelių - pagal skonį
3-4 kopūsto lapai
sviesto
druskos ir pipirų
smulkintų svogūno laiškų

Žuvį išdarinėti, išrinkti kaulus ir supjaustyti į 4 gabaliukus. Aš turėjau 3 žuvis, taigi gavosi 12 gabalėlių. Iš šerio, sojos, cukraus pudros, acto, miso ir paprikos užmaišyti marinatą ir pamarinuoti žuvį apie pusvalandį. Žuvį sudėti į folija išklotą skardą oda į viršų ir kepti 15 minučių 230 laipsnių orkaitėje.
Kol kepa žuvis ant sviesto trumpai apkepinti kopūstus, pabarstyti druska ir pipirais pagal skonį.
Į lėkštę dėti kopūstus, ant jų žuvį ir apibarstyti svogūnais. Labai skanu!


pagal Harumi Kurihara

Tsukemono - japoniškos raugintos salotos


Gaivios vasariškos salotos su rūgštele.
Reikės:
100 gr agurkų
150 gr morkų
4-5 kopūsto lapų
galima ir dar visokių daržovių pagal savo skonį - ridikų, kiniškų salotų ir pan. Aš dėjau balto ridiko.
šaukštelio druskos
0,5 šaukšto cukraus pudros
šaukšto ryžių acto
šviežio tarkuoto imbiero
džiovintų žuvų dribsnių (katsuo bushi)
sojos padažo

Kopūsto lapus supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Kitas daržoves plonai sutarkuoti arba supjaustyti. Užpilti actą, druską, cukraus pudrą, išmaišyti, uždengti lėkštele ir paslėgus sunkiu daiktu padėti į šaldytuvą. Geriausia palikti per naktį. Patiekiant nuspausti susidariusias sultis, apibarstyti imbieru ir žuvų dribsniais, pašlakstyti sojos padažu.
P.S. jei dribsnių niekur nerandat pirkti, greičiausiai galima apsieiti ir be jų - jų skonis gan silpnas, o čia jų beriama nelabai daug, tad labiau dėl vaizdo, nei dėl skonio. Šiaip labai nieko tokios saločikės :)


pagal Harumi Kurihara

Jul. 7th, 2010

Jamaikietiška raudonųjų lęšių sriuba su kokoso pienu



1 sutarkuotas svogūnas
2 išspaustos česnako skiltelės
2-3 cm ilgio tarkuotas imbiero gabalėlis
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2-3 šaukšteliai trintos kalendros (pagal skonį)
1 skardinė kokoso pieno
1 litras vandens arba daržovių sultinio
100 gr perplautų skaldytų raudonųjų lęšių
juodųjų pipirų, druskos ir kario - pagal skonį
1 nedidelė saldžioji bulvė
425 g skardinė moliūgo piurė
(paskutinių dviejų neturėjau tad pakeičiau 5 morkom ir vienu pastarnoku; juos išviriau, subėriau į blenderį, įpyliau šiek tiek natūralaus jogurto ir sutryniau - skanu)

Svogūnus apkepti aliejuje. Kol kepa, česnaką ir imbierą sutrinti į vientisą košelę, dėti į svogūnus ir dar šiek tiek pakepti. Berti kalendrą ir dar minutėlę pakepinti. Pilti visus kitus produktus, išmaišyti, užvirti ir ant silpnos ugnies virti apie 40 minučių.
Labai skani, sveika kreminė sriubytė.

Jun. 24th, 2010

Brigadeiros - saldi braziliška dovana geriausiai draugei


Jau seniai varvinau seilę įvairiuose kulinariniuose bloguose žiūrėdama į šiuos skanėstus, tačiau niekaip nesusikaupdavau pati pabandyti. Galiausiai įkvėpė šis http://www.mildlandija.lt/2010/06/01/toffee-saldainiukai/ ir štai manoji dovana draugei gimtadienio proga...

Spanakopita - graikiškas špinatų pyragas


Fantastikšas!

Reikės:
Alyvuogių aliejaus
Sluoksniuotos bemielės tešlos (šiaip jos reiktų apie 500 gr, plonai kočioti, dėti sluoksniais sutepant alyvuogių aliejumi, tačiau aš į savo 24x30 skardą tiesiog įklojau atšildytus du (po 250 gr) lakštus ir vienu uždengiau, taigi iš viso 750 gr)

Įdarui:
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
900 gr špinatų (jei norisi visko greitai - šaldytų smulkintų, jei ne - šviežių, nuplautų, nuskabytais kotais)
6 kupstelių svogūno laiškų - susmulkintų
1 poro - supjaustyto riekutėmis (jei labai storas - perpjauti išilgai pusiau)
1 smulkinto raudono svogūno
3/4 puodelio smulkintų šviežių krapų
200-300gr (pagal skonį) sutrupinto fetos sūrio
3 išplaktų kiaušinių
druskos ir pipirų pagal skonį

Aliejuje apkepinti svogūnus ir porą, dėti špinatus ir dar pakepinti, kol suminkštės (jei šaldyti - kol išgaruos vanduo). Jei naudojate šviežius špinatus, palikite atvėsti ir po to peiliu viską susmulkinkite. Įmaišyti krapus, fetą ir kiaušinius, berti prieskonius (man beveik ir nereikėjo, nes pakankamai sūru nuo sūrio, taigi bėriau tik truputį pipirų).

Skardą ištepti alyvuogių aliejumi, kloti tešlą, kraštelius paliekant kaboti už skardos. Pilti įdarą ir jį gražiai įšlyginti, suspausti. Tada užlankstyti ant viršaus tešlos kraštelius ir uždengti visą pyragą dar vienu lakštu (arba keliais kočiotais, perteptais alyvuogių aliejumi). Peiliu įpjauti pyrago viršų (nesiekiant apatinio tešlos sluoksnio) kad gautųsi porcijos, kuriomis vėliau ir patieksime.

Kepti 190 laipsnių orkaitėje 40-45 minutes. Skanaus!

Jun. 21st, 2010

Žaliosios arbatos Matcha Latte gėrimas



Reikės:
1 šaukštelio žaliosios arbatos miltelių (Matcha Green Tea Powder)
2 šaukštelių cukraus
3 šaukštų šilto vandens
250-300 ml karšto arba šalto pieno
ledo kubelių (šaltam gėrimui)

Arbatos miltelius ir cukrų gerai sumaišyti su vandeniu (išplakti, kol taps vientisa tamsiai žalia masė). Šiltam gėrimui pašildyti pieną ir sumaišyti su arbatos mase. Šaltam - su arbatos mase sumaišyti šaltą pieną ir įmesti kelis ledo kubelius.
Skanaus!

Besan laddu


Indiški žirnių miltų saldainiai :) Gerokai skaniau, nei būtų galima pagalvoti ;)



Reikės:
350 gr sviesto (man tiek buvo per mažai, sunaudojau kokius 400)
4 puodelių žirnių miltų
2 šaukštų kokoso drožlių
2 šaukštų skaldytų lazdyno arba graikiškų riešutų
šaukštelio cinamono
2 puodelių cukraus pudros

Ant silpnos ugnies keptuvėje storu dugnu ištirpinti sviestą, įmaišyti miltus ir kepinti pamaišant apie 15 minučių. Suberti kokosą, riešutus ir cinamoną, išmaišyti ir pakepinti dar porą minučių. Nukelti nuo ugnies ir įmaišyti cukraus pudrą. Pertrinti masę šakute, kad viskas gerai išsimaišytų ir palikti pravėsti. Kai atvės tiek, kad bus galima imti į rankas, suvolioti apvalius saldainius. Skanaus!
Valgant vienus labai saldu ir atrodo, kad daug nesuvalgytum, bet nugėrus arbatos gurkšnelį, norisi dar ir neina sustoti :)


Pagaminta pagal "Harė Krišna vegetariniai valgiai".

Jun. 20th, 2010

Lježo vafliai


Saldūs, traškūs, nuostabūs... Paragaukit ;)

Reikės:
7 gr sausų mielių
1/3 puodelio drungno vandens
1 1/2 šaukšto cukraus
1/8 šaukštelio druskos
2 puodelių miltų
3 kiaušinių
225 gr minkšto sviesto
1 puodelio perlinio cukraus (jo kitą kartą gal dėsiu vos vos mažiau - labai saldu :) )

Cukrų, druską ir mieles sumaišyti su vandeniu ir palikti 15 minučių. Į didelį dubenį supilti miltus, padaryti duobutę ir supilti mieles, išmaišyti. Maišant po vieną įmušti kiaušinius, po porą šaukštų įmaišyti sviestą. Pastatyti dubenį šiltai ir palikti kol tešla iškils dvigubai (tai gali užimti apie 1-2 valandas). Įmaišyti perlinį cukrų ir palikti dar 15 minučių. Iškepti elektrinėje vaflinėje ir mėgautis! Perlinis cukrus tešloje neištirpsta, šiek tiek pasilydo kepant ir paskui karamelizuojasi. Mmmmmm... Skanumėlis!

Jun. 18th, 2010

Varškės pyragas

Kažkada nusižiūrėjau labai skanų varškės pyragą čia http://duonosirzaidimu.wordpress.com/2010/04/06/pats-skaniausias-varskes-pyragas-mano-kepykleleje/ Tikrai labai skanus, bet kažkaip vis erzino tas labai ryškus cheminis pudingo skonis ir vis sukau galvą, kaip jį panaikinti. Sugalvojau :) Be to, šį kartą kepdama vietoj varškės naudojau naminę ricotta, kurios gamybos paslaptį radau štai čia http://paprastosmamosdienorastis.blogspot.com/2010/06/surio-pyragas.html
Taigi...

Tešlai reikės:
150 g minkšto sviesto
3/4 puodelio cukraus
2 kiaušinių
2 puodelių miltų
1/2 šaukštelio kepimo miltelių

Įdarui reikės:
4 kiaušinių
puodelio cukraus
2 šaukštų aliejaus
800 g naminės ricotta (pagamintos užšaldžius, atšildžius iš sūrmaišyje nuvarvinus kefyrą ar rūgusį pieną)
200 ml pieno
80 gr pudingo ruošinio (tam reikės sumaišyti 1 puodelį cukraus, 2/3 puodelio kukurūzų krakmolo ir 1/2 šaukštelio druskos - su šiais kiekiais gaunasi daugiau, liks dar kokiems dviems pyragams :) )

Tešlai sviestą ištrinti su cukrumi, įmaišyti kitus produktus ir padėti į šaldytuvą, kol bus ruošiamas įdaras.
Įdarui kiaušinius išplakti su cukrumi ir aliejum, įmaišyti ricotta. Atskirame inde sumaišyti pieną su pudingo ruošiniu ir supilti į įdarą.
Tešla iškloti riebalais išteptą apvalią skardą (dugną ir kraštelius), supilti įdarą ir kepti orkaitėje: 15 min 170 laipsnių temperatūroje, paskui apie 50 min - 150 laipsnių temperatūroje.

Vyrui kadangi irgi nepatiko tas pudingo prieskonis, tai šis variantas, sakė, "daug daug geresnis" :) Išbandykit ir jūs :)



Tags:

Airiškas užeigos troškinys



700 gr jautienos, supjaustytos kubeliais
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
4 morkos
4 didelės bulvės
2 saliero stiebai
4 svogūnai
2 šaukšteliai druskos
1 šaukštelis pipirų
1/4 puodelio šviežių smulkintų petražolių
1/4 puodelio šerio
2 lauro lapeliai
vandens

Mėsą iš visų pusių apkepinti svieste arba aliejuje. Daržoves supjaustyti gabalais, berti ant mėsos, pilti pomidorus, prieskonius ir vandens, kad viską apsemtų. Užvirti ir troškinti valandą.

Patiekti su airiška duona http://vindase.livejournal.com/29128.html Galima ir sviesto užtepti :)

Skanaus!

Airiška duona


Labai skani duonytė, rekomenduoju :)

1 puodelio drungno vandens
3 puodelių miltų
1 šaukšto cukraus
1 1/2 šaukštelio druskos
2 šaukštų sviesto
1/4 puodelio pasukų
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukšto kmynų
1 puodelio auksinių razinų
2 šaukštelių sausų mielių

Viską sudėti ir iškepti pagal duonkepės instrukciją. Gaunasi skanutis 800 gr kepaliukas.

Jun. 17th, 2010

Yoğurt Tatlisi - Turkiškas jogurto pyragas


Lengvutis, rūgštokas pyragas, kurio norisi dar ir dar. O pagardinus saldžiu apelsininiu sirupu - tiesiog... turkiškas :)

Pyragui reikės:
4 didelių kiaušinių (trynius ir baltymus atskirti)
1/2 puodelio cukraus
3 šaukštų miltų
1 2/3 puodelio graikiško arba turkiško jogurto
1 citrinos sultys ir tarkuota žievelė

Apelsininiam sirupui reikės:
2/3 puodelio vandens
1 1/4 puodelio cukraus
1 šaukšto citrinos sulčių
1 apelsino tarkuota žievelė

Trynius išplakti su cukrumi iki baltos kreminės masės. Įmaišyti miltus, jogurtą, citrinos sultis ir žievelę. Standžiai išplakti baltymus ir įmaišyti į jogurto masę. Pilti į sviestu išteptą apvalią formą ir kepti 50 minučių 180 laipsnių orkaitėje. Kepant pyragas labai iškyla, o paskui susileidžia.

Patiekti galima šiltą arba šaltą. Be sirupo arba su.

Sirupui visus produktus supilti į nedidelį puodą, užvirti ir pavirinti 3-5 minutes, atvėsinti kambario temperatūroje ir padėti į šaldytuvą, kad atšaltų.

Skanaus!





pagal Claudia Roden

Jun. 15th, 2010

Rudas jautienos troškinys

1,5 kg jautienos mentės be kaulo (aš šį kartą naudojau veršieną) supjaustytos gabaliukais
4 puodeliai smulkintų svogūnų
2 puodeliai vyno (aš pyliau vandenį - vis tiek buvo labai skanu - o jūs, kaip norit :) )
skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
1/2 šaukštelio džiovinto raudonėlio
1/2 šaukštelio džiovinto baziliko
1/4 šaukštelio džiovintų čiobrelių
1/2 puodelio Hoisin padažo (būtinai!)
2 lauro lapeliai
1 sutrinta česnako skiltelė
500 gr morkų, nuskustų ir supjaustytų poros cm ilgio gabalėliais
1 šaukšras kukurūzų miltų
1 šaukštas vandens

Mėsą padruskinam ir papipirinam ir apkepam keptuvėje kol paruduos. Patumiam mėsą į keptuvės pakraščius ir beriam į vidurį svogūnus, pakepam apie 15 min, sumaišom su mėsa. Spaudžiam česnaką, pilam vyną/vandenį, pomidorus, prieskonius, Hoisin padažą, užverdam ir sumažinę ugnį troškinam 45 minutes. Tada supilam likusį vyną/vandenį, sudedam morkas ir troškinam dar 30 min. Pilam su vandeniu sumaišytus miltus ir kaitinam maišant kol skystis sutirštės. Patiekti galima su makaronais.
Skanaus!

Jun. 8th, 2010

Saldūs kiaušininiai ritinėliai (Egg Rolls/Tamagoyaki)



Taigi taigi... Jau taip niežėjo nagai išbandyti naują keptuvę, kad šį pat vakarą ir išbandžiau :) Pradžioj truputį keikiaus, nes niekas ten man nesivyniojo, bet paskui po truputį įsivažiavau. Aišku, dar yra kur tobulėti, bet šiaip nenusivyliau procesu ir rezultatu ir būtinai kartosiu :)
Kas neturi tokios keptuvikės kaip mano naujoji, tai rekomenduojama naudot kokią nedidukę storesniu dugniuku kepimo formą.
iiiir... važiuojam!

Reikės:
1/4 puodelio sauso šerio (pakaitinam ant ugnies porą minučių)
4 kiaušinių (išplakam)
4 šaukštų žuvies sultinio
pusės šaukštelio sojos padažo
šaukšto cukraus pudros (ištirpinam sultinyje ir sojos padaže)

Tada viską sumaišom, keptuvę ištepam aliejum (su popierine servetėle ar teptuku), bet kad nebūtų nei per daug, nei per mažai. Jei per daug - viskas plauks, o jei per mažai - kibs ir nesivynios. Pilam plakinį - tiek, kad padengtų dugną plonu sluoksniu. Kai tas sluoksniukas iškepa, jį gražiai ridenam link rankenos, tada nustumiam atgal, vėl tepam aliejų, pilam plakinį, kepam, vyniojam, stumiam, tepam.... kol gauname norimo storumo vyniotinuką. Jį dedam ant sviestinio popieriaus, suvyniojam, suformuojam ir trumpam paliekam šiek tiek pravėsti. Pjaustom ir patiekiam.

Patiekti reikia su:
baltuoju japonišku ridiku (daikon) - aš gi neturėjau, tai patarkavau paprasto mūsų lietuviško raudono ridikėlio :)
ir lašeliu sojos padažo

Skanaus!



P.S. Va tų tarpukų tarp sluoksnių tai neturėtų būti, bet kada nors išmoksiu :) O šiaip - gavosi skanus saldokas "omletas", labai tinkama lengvai vakarienei :)

pagal Harumi Kurihara

Atkeliavo siuntinys!!!

Ilgai ruošiaus, ilgai galvojau, ilgai rinkaus ir pagaliau užsisakiau visokių japoniškų gėrybių siuntinuką iš UK. Ir štai, nepraėjus nė savaitei jau turiu jį! Tai gaminsiu dabar!!! :)

Tags:

May. 30th, 2010

Pats skaniausias jautienos šonkaulių troškinys - su imbieru ir cinamonu

1.4 kg jautienos šonkaulių
2 smulkinti svogūnai
3 smulkintos česnako skiltelės
1 šaukštas smulkinto šviežio imbiero arba šaukštelis imbiero miltelių
žiupsnelis pipirų
4 riekelėmis pjaustytos morkos
4 riekelėmis pjaustyti saliero stiebai
2 skardinės smulkintų konservuotų pomidorų
1/2 puodelio jautienos sultinio arba vandens
1/3 puodelio sojos padažo
2 šaukštai kečupo
4 šaukšteliai pankolio sėklų
2 šaukšteliai gvazdikėlių (cielų :) :)
1/2 šaukštelio juodųjų pipirų (irgi cielų) arba daugiau - pagal skonį
1 cinamono lazdelė
1/4 puodelio miltų
3 šaukštai minkšto sviesto


Šonkaulius supjaustyti ir apkepinti arba 10 min apvirti nugraibant putas.

Keptuvėje apkepti svogūną, česnaką, imbierą ir pipirus, pilti į indą, kuriame troškinsime. sudėti morkas, salierus, pomidorus, supilti sultinį ar vandenį, sojos padažą ir kečupą. Į merlės skiautelę surišti pankolio sėklas, gvazdikėlius, pipirus ir cinamoną, dėti ant daržovių. Sudėti šonkaulius, uždengti ir troškinti valandą ant mažos ugnies.

Sumaišyti miltus su minkštu sviestu, įmaišyti juos į troškinį, padidinti ugnį ir dar patroškinti keletą minučių kol viskas sutirštės.

Labai, beprotiškai skanu. Vyras sakė "maladec šeimininkė", o dukrytė valgė tiek daug, kad jau nebepamenu kada ko nors tiek valgė :)

Skanaus!!!!

May. 28th, 2010

Itališkas veršienos ir daržovių troškinys



2 smulkinti svogūnai
3 smulkintos česnako skiltelės
1 kg pjaustytos veršienos
1 skardinė konservuotų smulkintų pomidorų
2 riekelėmis pjaustytos morkos
3 pjaustytos bulvės
1 puodelis ryžių
1 skardinė konservuotų persikų
druskos ir pipirų pagal skonį

Jei norisi, bet aš neturėjau, nedėjau ir nepasigedau:
jautienos sultinio (pyliau vandenį)
1 pjaustyta saldžioji bulvė
1/4 kg pjaustyto moliūgo
2 pjaustytos kukurūzo burbuolės

Svogūną su česnaku pakepinti aliejuje, sudėti veršieną ir gerai apkepti. Pilti pomidorus, morkas ir sultinį (ar vandenį), berti prieskonių (be druskos ir pipirų aš dar bėriau čiobrelių, rozmarino, įmečiau lauro lapelį). Sultinio/vandens pilti kad apsemtų daržoves ir mėsą. Patroškinti 15 minučių ir sudėti likusias daržoves. Po 25 minučių suberti ryžius ir sudėti koservuotus persikus. Troškinti dar apie 20 min (kol ryžiai ir daržovės išvirs).

Tikrai skanu, kas mėgsta mėsą su saldumu :) Aš mėgstu :)

Skanaus!

May. 21st, 2010

Virtuvės biblioteka

Atsiliepdama į šį kvietimą gpmagija.blogspot.com/2010/05/pasidalinkim-knygu-lentynomis.html dalinuosi savo receptų knygų lentynos vaizdeliu :)

 

Kažkur, tik neįsivaizduoju kur, yra dar dvi knygos, kurias tikrai žinau kad turėjau, bet kažkur nukišau ir nerandu... O šiaip dar pilnas kompiuteris el. knygų, didelis segtuvas iškarpų (ar greičiau jau 'išplėšų') ir krūva visokių žurnalų.

Dažniausiai naudojamos, be jokios abejonės, yra "Classic 1000 Chinese recipes" ir visos Harumi knygos. Dar neretai pavartau ir 500 seriją.

Lentynos pasididžiavimas - "Didžioji virėja". Pirmas leidimas (1936 m.). Gavau dovanų per praėjusias Kalėdas. Tik gaminimui tai turbūt reiks iš mamos išprašyti naujesnio leidimo :)))

Na o kalbant apie netikusias knygas... Man labiausiai nepatinka tokios kur neaišku kieno sukurti receptai ir tikriausiai net neišbandyti prieš spausdinant. Na, va būna padarai viską tiksliai kaip parašyta, o skonis... nei į tvorą, nei į mietą, kaip sakant. Kokia nors beprotiška sūrybė ar aštrybė. Arba net neįmanoma pagaminti patiekalo, nes tokių produktų reikia, kad turbūt tektų į pasaulio kraštą eiti jų ieškoti...

Kreminė moliūgų sriuba su cinamoniniais skrebučiais

mmmmmm.... galima apsivalgyti kaip skanu :) išbandykit ;)

Dviejuose šaukštuose sviesto apie 10 min pakepinti vieną pjaustytą svogūną (nereikia kad paruduotų - tik kad suminkštėtų). Įpilti 200 ml vištienos sultinio (aš naudoju namuose virtą daržovių sultinį), užvirti, uždengti ir troškinti 5 minutes, sudėti gabalėliais pjaustytą 0,5 kg moliūgo ir troškinti, kol jis suminkštės (dar apie 10 min). Pilti į 'blenderį', sutrinti ir pilti į puodą. Įpilti dar 200 ml sultinio, berti šaukštelį druskos, po pusę šaukštelio cinamono ir muskato riešuto, ant šaukštelio galo - malto imbiero ir pipirų. Išmaišyti ir užvirti. Supilti du puodelius pieno ir vieną puodelį grietinėlės. Kaitinti kol pradės kilti burbuliukai, bet dar nevirs. Viskas :)

Skrebučiams ištrinti tris šaukštus suminkštėjusio sviesto, šaukštą rudojo cukraus ir pusę šaukštelio cinamono. Tepti ant rupios duonos riekelių (maždaug 4) ir kišti 8 minutėms į 200 laipsnių orkaitę.

Skanaus!

Tags:

Previous 20 | Next 20