?

Log in

No account? Create an account

Lašiša su Nanbanzuke padažu



Reikės:
100 gr saliero
80 gr morkų
15 gr šviežio imbiero
1-2 aitriųjų paprikų (nepamiršti išimti sėklų)
100 gr svogūno
1 laimo

600 gr lašišos file
druskos ir pipirų
miltų apvoliojimui
aliejaus kepimui

Nanbanzuke padažui:
200 ml žuvies sultinio
75 ml sojos padažo
100 ml ryžių acto
4 šaukštų cukraus pudros
1 nedidelės citrinos sulčių
druskos pagal skonį (aš nedėjau - užteko sūrumo iš sojos)

Dideliame dubenyje paruošti padažą.
Į atskirą dubenį plonais šiaudeliais supjaustyti visas daržoves. Laimą supjaustyti plonomis riekelėmis ir padėti atskirai.
Lašišą padruskinti ir papipirinti (aš to nedariau, man skonio buvo gana iš padažo), apvolioti miltuose ir išvirti karštutėliame aliejuje. Išgriebti su kiaurašaukščiu ir iš karto dėti į dubenį su padažu. Ant viršaus sukloti daržoves, apdėti laimo riekelėmis, uždengti ir palikti bent pusvalandžiui. Galima patiekti tiek šiltą, tiek šaltą. Labai skanu.


pagal Harumi Kurihara

Comments