Indrės virtuvė (vindase) wrote,
Indrės virtuvė
vindase

Aliejuje kepta vištiena su porų padažu


Labai labai skanus patiekalas! Mėsytė minkštutėlė su traškia plutele, padažas labai gardus, šiek tiek aštrokas. Niam!

Reikės:
500 gr vištų šlaunelių be kaulo
0,5 šaukšto sojos padažo
0,5 šaukšto sauso šerio
bulvių krakmolo apvoliojimui
aliejaus kepimui (ar virimui - kaip čia geriau pavadinus :) )

Padažui:
1 nedidelio poro
100 ml sojos padažo
šaukšto sauso šerio
1,5 šaukšto cukraus pudros
1 raudono čili pipiro

Porą keletą kartų perpjauti išilgai ir tada smulkiai supjaustyti. Iš pipiro išimti sėklas ir taip pat smulkiai supjaustyti. Pusėje šaukšto aliejaus pakepinti porą ir pipirą, supilti soją, šerį ir cukraus pudrą ir maišant kaitinti, kol ištirps cukrus. Nukelti nuo ugnies.

Aliejų įkaitinti iki 180 laipsnių (jau toks gyvas pasidaro, judantis :) ). Vištieną supjaustyti norimo dydžio gabalėliais ir 5 minutes pamarinuoti sojos ir šerio marinate. Gerai apvolioti krakmole ir iškepti aliejuje (jo turi būti tiek, kad apsemtų vištienos gabalėlius) - kepti kol gabaliukai parusvės. iškepus dėti į lėkštę, užpilti padažu ir mėgautis :) Skanaus!


pagal Harumi Kurihara
Tags: japoniški patiekalai, karštieji patiekalai, vištiena
Subscribe
Comments for this post were disabled by the author