Indrės virtuvė (vindase) wrote,
Indrės virtuvė
vindase

Miso sriuba su tofu ir sezamo sėklom


Reikės:
100 gr sezamo sėklų
800 ml žuvies sultinio
300 gr švelnios tofu varškės
4 šaukštų raudonos miso pastos (arba po 2 šaukštus tamsios ir šviesios)

Sezamo sėklas pakepinti keptuvėje, kol pradės spraigyti; sutrinti grūstuvėje kol pasidarys lipnios, beveik kaip pasta. Sultinį kaitinti puose kol beveik užvirs, tada sudėti nusausintą ir pirštais sumaigytą tofu; įmaišyti miso pastą (visą laiką maišyti, kol pasta ištirps ir neleisti užvirti), sudėti sezamus. Pakaitinti kol beveik užvirs ir nukelti nuo ugnies. Pilti į lėkštes, pabarstyti kepintomis sezamo sėklomis, galima ir pjaustytas svogūno laiškais. Skanaus!


pagal Harumi Kurihara
Tags: japoniški patiekalai, sriubos
Subscribe
Comments for this post were disabled by the author